Dirk Scheele wint eerste Buma Kindermuziekprijs voor zijn complete oeuvre!

Componist, muzikant en theatermaker Dirk Scheele krijgt de allereerste Buma Kindermuziekprijs 2022. De oeuvreprijs wordt dit jaar, op 10 april, voor het eerst uitgereikt tijdens de afsluiting van de Kindermuziekweek.

Buma Cultuur besloot Dirk de prijs uit te rijken om zijn inzet, creativiteit en invloed op de muzikale ontwikkeling van de jongste jeugd.

“Ik voel me ontzettend vereerd en trots dat ik de allereerste Kindermuziekprijs in ontvangst mag nemen voor mijn complete oeuvre. Ik heb er haast geen woorden voor. Liedjes maken en zingen vind ik het allerleukst om te doen, en dat nu mijn hele oeuvre in het zonnetje wordt gezet vind ik echt enorm bijzonder. Ik ga er een feestdag van maken, 10 april. En ik wil jullie allemaal bedanken voor het luisteren naar mijn liedjes, al die jaren”.

Dirk zit inmiddels al meer dan 25 jaar in het vak, generaties aan kinderen zijn opgegroeid met zijn liedjes. Ook mensen met een verstandelijke beperking, de doelgroep waar Dirk binnen zijn werk als muziektherapeut in eerste instantie de liedjes voor schreef, genieten nog massaal van zijn hits. Tijdens de theatervoorstellingen van Dirk is er dan ook altijd een gevarieerd publiek aanwezig.
Naast het touren langs theaters en poppodia, is Dirk te zien en te horen op Nickelodeon, zijn succesvolle YouTube kanaal en heeft hij tegenwoordig een radioshow op Hallo Kids Radio.


Dirk Scheele is na 25 jaar, nog steeds, overal. Een icoon in de kindermuziek, een voorbeeld en inspiratiebron voor velen. Een terechte winnaar van de eerste Kindermuziekprijs!